Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Vepřové maso

Přidat recept

+++ Šumavský řízek +++

0.0
+++ Šumavský řízek +++

Potřebné ingredience

* 400 g vařené uzené krkovičky
* 500 g brambor
* 1 - 2 vejce
* 3 lžíce polohrubé mouky
* 3 lžíce mléka
* sůl
* mletý pepř
* majoránka
* hladká mouka
* česnek
* cibule
* olej

Postup přípravy

Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a promícháme. Maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, obalíme je v hladké mouce a namočíme je do připraveného bramborového těstíčka. V tomto okamžiku již musíme mít na pánvi rozpálený olej a obalené maso rychle po obou stranách opečeme dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie